Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2019 20:26 - Вас бедойтет Дас, либе Дамен унд Херен?
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 11808 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 18.10.2019 18:38


 Тая вечер мернах едно репортажче за едно доста грамадно скафандърче с което бъдещите американски астроновти най-после ще могат евентуално да кацнат на Луната към 2024 година. Трябва да кажа, че скафадъра е коренно различен от тия Олдрин и Армстронг, които буквално приличат на потници в сравнение с тоя громилник.
Аз, както знаете не вярвам, че краварите са помирисвали Луната, но това косвено доказва и статията на "ВАШИНГТОН ПОУСТ". Полюбувайте се!

Проблеми спират САЩ за Луната

САЩ могат да не се върнат на Луната поради проблеми с финансирането на мисията, разработване на тежка ракета за полета и космически костюми за кацане на сателит. Това се посочва в статия, публикувана в съботния брой на в. "Вашингтон поуст".

През пролетта Националната авиационна и космическа администрация (НАСА) обяви, че новата програма за кацане на астронавтите на Луната се нарича Артемида. Американската администрация е решила да започне подготовка за полетите на автоматични космически кораби и космически кораб с пилоти до Луната и да използва тази програма като важна стъпка за организиране на пътувания до дълбокия космос, най-вече до Марс.

image  

Тръмп се срещна с астронавтите от "Аполо 11"

Срещата бе повод на 50-та годишнина от кацането на Луната

Американските експерти очакват да извършат кацане на Луната през 2024 г. и да изпратят астронавтите на Марс условно в средата на 30-те години.

"Американският президент Доналд Тръмп иска американците да се върнат на Луната до 2024 г., но НАСА все още се нуждае от ракета, космически костюми и пари", се казва в статията. Освен това в Съединените щати, отбелязва вестникът, "съществуват опасения", че американските астронавти няма да могат да се върнат на спътника на Земята. Изданието напомня, че "от десетилетия" американските власти "се опитваха и не успяха да създадат подобна програма на Аполо [лунна] и да засилят дейността на НАСА, която от 1972 г. не е успяла да върне човека на Луната." "НАСА се сблъсква с препятствия - както технически, така и политически - заплашващи да направят Артемида още един проект в поредица от амбициозни цели, които никога няма да успеят", се казва в статията.

Изданието отбелязва, че ракетата, създадена от американски специалисти да изпрати космически кораб на Луната, все още не е създадена и дори закъснява с няколко години и не е ясно кога ще бъде готова. "НАСА не разполага с лунен модул за кацане, за да достави астронавти на повърхността на Лунатаи скафандри. Работната група също така показва намаляване на бюджета на лунната мисия. Така за следващата фискална година, която в Съединените щати започва на 1 октомври, се планира да се отпуснат само 1,6 млрд. долара за този проект. Очакваната стойност на мисията, според публикацията, е от 20 до 30 млрд. долара и изисква допълнителни 4 млрд. долара. до 6 млрд. долара годишно. " Вестникът посочва и проблема с персоналните промени в управлението във връзка с изпълнението на проекта Артемида.

"Въпреки че полетът до Луната може да бъде приоритет за Белия дом, но не и за страна, която остава разделена по политически, културни и класови причини", припомня в. "Вашингтон поуст".
https://news.bg/world/problemi-spirat-sasht-za-lunata.html
 




Гласувай:
7



1. kuschel - Вас бедойтет Дас, либе Дамен унд ...
18.10.2019 18:12
Вас бедойтет Дас, либе Дамен унд Херен -
"Изданието отбелязва, че ракетата, създадена от американски специалисти да изпрати космически кораб на Луната, все още не е създадена и дори закъснява с няколко години и не е ясно кога ще бъде готова. "НАСА не разполага с лунен модул за кацане, за да достави астронавти на повърхността на Луната и скафандри. ", м?
цитирай
2. apostapostoloff - Дас бедойтет, дас
26.10.2019 19:25
Земята е плоска, а Кухелят е велик българин. По- велик и от Ботев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2376886
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031