Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2022 08:53 - САЩ са основният спонсор на терора в Украйна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1068 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 18.05.2022 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кървавите благодетели на Киев - от Щатите до България

“Съединените щати и други ключови западни страни нямат друг избор, освен да продължат да финансират режима, който извършва терор в Украйна. В противен случай населението отдавна щеше да отхвърли правителството, което доведе страната до конфликт с Русия, както и войната, която продължава вече 8 години“. Това обяви френският политолог Карин Бечет-Головко в предаване на канала Politwera в YouTube.
„Всички спонсори, които са в Европа, САЩ, Канада, продължават да се придържат към своята линия. Те са наясно, че ако украинското общество сега започне да мисли защо му е нужно, защото и украинците не се нуждаят от целия този конфликт, който сега продължава на тяхна територия от 8 години, - всичко започна отдавна във военна форма те изпратиха танкове, авиация, бомбардираха своята територия - защо им е всичко това на украинците?
Ако не продължите с терора и именно на тези нацистки групировки позволяват да извършват терор, тогава не можете да се биете по такъв мръсен начин.
В този смисъл европейците, САЩ, канадците, те вече нямат избор. Няма значение какви ще са последствията по-късно. Защото, когато започнеш да развиваш един конфликт, не знаеш кога и къде ще свърши.
Но няма избор, защото ако не продължат да финансират терора в Украйна, украинците ще започнат да вдигат глави и може да тръгнат срещу Киев, срещу НАТО. Защото хората инстинктивно искат да живеят спокойно“, каза още експертът.


При подготовката и подкрепата на войната между Украйна и Русия бяха отбелязани както основни противници на Русия: САЩ, Великобритания, Германия, Латвия, Полша, Словакия, така и страните, заели уж неутрални позиции като Израел, Турция и др.

Анализ на спецоперацията в Украйна показва, че военнослужещите от Въоръжените сили на Украйна са повишили нивото си на бойна подготовка спрямо 2014 г. Сега украинските войски са в състояние ефективно да се противопоставят на руската армия. Това стана възможно с активната подкрепа на доста широк кръг от държави.

За отправна точка може да се счита 2014 г., когато започна активната фаза на снабдяване и обучение на украинските войски.

Съединените щати, Германия, Полша, Латвия, Словакия, Израел и Турция участваха пряко в обучението на украински военни. Нещо повече, фактите сочат, че участието им е започнало много преди февруари тази година.

САЩ

Вашингтон положи най-големи усилия в подготовката на украинската армия. Генерал от армията на САЩ Джоузеф Хилбърт обяви обучението на около 24 000 украински войници от 2015 г. насам.

Според говорителя на Вашингтон Джон Кърби, обучението е проведено в Америка, Германия и на територията на самата Украйна от войските на 53-та пехотна бригада на Националната гвардия на Флорида.

Основният фокус на обучението е бил работата с радар, артилерия и бронирани машини от западен стил, като танковете Abrams. Според косвена информация, последните са започнали да се подготвят за използване на територията на Украйна, боядисани в камуфлаж, използван за умерения климатичен пояс.

В Украйна инструктори от Националната гвардия на Флорида започнаха работа в края на октомври 2021 г. като част от американската програма JMTG-U "Съвместна многонационална тренировъчна група - Украйна", състояща се от представители на САЩ, Канада, Литва, Дания и Швеция .

Програмата за обучение включва изучаване на бойна тактика, индивидуална подготовка, работа на щаба и тактическа медицина. От 2015 г. насам са обучени около 6000 украински военнослужещи.

Според наличната информация от 2015 г. повече от 700 украински инструктори и около 8000 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са били обучени от американските сили като част от тренировъчните мисии ORBITAL, JMTG-U, UNIFIER (само през 2018 г. 300 бяха обучени инструктори и 3500 военнослужещи).

Списъкът на прехвърлените в Украйна оръжия също е обширен: 121 БЛА Phoenix Ghost, пет хеликоптера Ми-17, три патрулни лодки, четири проследяващи радара, 800 зенитни системи Stinger, 2600 Javelin-а, 1000 леки противотанкови оръдия и 6000 AT- 4 противотанкови системи, 70 HMMWV, около 100 тактически безпилотни летателни апарати, гранатомети, 5000 автоматични пушки, 1000 пистолета, 400 картечници, повече от 40 милиона патрона малокалибрено оръжие, гранати и минохвъргачки, 25000 комплекта бронижилетки, а също и 25,000 шлема.

На второ място по мащаб се намира Полша

Думите на британския премиер Борис Джонсън, полския политолог Конрад Ренкас и полския външен министър Гжегож Шетин ни позволяват да говорим за подготовката на украинските сили на нейна територия. От 2015 г., според изявлението на представителя на полското правителство Малгожата Кидава-Блонская, полските военни бази получават инструктори на украинската армия за специализирано обучение.

Полските интереси в Украйна отдавна са озвучени, поради което Полша отдавна участва във военни действия на територията на Украйна срещу руската армия, предоставяйки не само доброволци, но и военен персонал.

Освен това техният брой ще нараства, тъй като в Украйна се доставят все повече и повече оръжия от НАТО, а обучението за боравене с които отнема време. Много по-лесно е да изпратите готови "специалисти", отколкото да преквалифицирате украинските.

В допълнение към редовните военнослужещи, за обучение, развиване на умения за диверсия, саботаж и диверсия, тоест саботаж, вероятно на наша територия, се използват специалисти от полската ЧВК European Security Academy.

Освен това Полша активно се ангажира с популяризирането на стандартите на НАТО: още през 2015 г. беше сформирана литовско-полско-украинската военна бригада (LITPOLUKRBRIG), състояща се от международен щаб, три батальона и специализирани части.

Въпросът с доставките на военно оборудване също не е пощаден: 28 самолета МиГ-29, 232 танка Т-72-М1, няколко десетки БМП-1, както и 122-мм самоходни гаубици 2S1 Гвоздика и 122-mm РСЗО БМ-21 "Град", преносими системи за противовъздушна отбрана Piorun и малки разузнавателни безпилотни летателни апарати FlyEye, произведени от полската компания WB Electronics.

Полша е и основният логистик, осигуряващ трансфера на оръжия, военна техника, оборудване през полските летища Жешов и Люблин. След това се претоварва във влакове или камиони.

На трето място е Турция

Производството и използването на турски "Байрактари" в Украйна е широко известно, по-малко от това, че операторите на първите набези са били турци, че е имало голям брой бойци "боз гурт" (не по-малко от 2000 бойци "сиви вълци" - протурска, крайнодясна бойна организация), воюващи на територията на Незалежная.

Информацията за това е взета не само от източници от ДНР и ЛНР, но и от „западни“, включително мониторинговата мрежа на Nordic Monitor, която говори за обучението на украинските военни от турците, започващо през 2016 г.

Турците обучаваха оператори на БЛА и специални части. Обучението се проведе в Турция. По-късно турските военни започнаха да обучават войници от въоръжените сили на Украйна в Украйна. Обучението се провежда както в украинския тил, така и на фронтовата линия, и на територията на Турция.

Резултатите от работата на турските военни са видими в смяната на тактиката на въоръжените сили на Украйна. Подобна тактика използваха азербайджанските военни (забележете: те също бяха обучени от турците, които не само обучаваха, но и водеха боевете в Карабах).

В същата касичка информация от хакерската група Берегини, откъдето от писмо на началника на украинската военна част A0987 генерал-майор Григорий Галаган излезе, следва, че турците са обучавали украински военни за действия в градски условия. Тоест Мариупол и други населени места, прикритието с "човешки щит" - развитието не е украинско.

Това не е краят на участието на Турция, въпреки че точно онзи ден в мрежата се появи информация, че Турция е класифицирала данни за военни доставки.

Стана известно обаче, че Украйна може да получи от Турция 12 РСЗО M270 MLRS и ОТРК MGM-140 ATACMS американско производство. Обхватът на тяхното използване дава възможност за нанасяне на удари по територията на Русия, включително по Кримския мост.

На четвърто място е Британия

Именно британски инструктори на територията на мъгливия Албион, Полша и самата Украйна обучаваха и все още обучават десетки украински войници как да използват бронетранспортьори и зенитни ракети.

Те също така обучаваха "морските пехотинци" по програмата за мисия за обучение ORBITAL в следните области: курс за обучение на младши сержанти, курс за разузнаване, борба със снайперист и водене на война през нощта.

В допълнение към обучението, Лондон даде на Киев най-малко 120 бронирани машини, включително 80 бойни бронетранспортьора Mastiff, Husky и Wolfhound.

Пето място заема Германия

Според Bloomberg Германия обучава въоръжените сили на Украйна за работа с артилерия и БЛА в немския Графенвьор.

Въпреки несъгласието на Бундесвера, Германия се готви да прехвърли артилерийски радарни станции Cobra, за да гарантира ефективното използване на самоходните гаубици Panzerhaubitze 2000, както и на самите гаубици.

Между другото, радарът Cobra принадлежи към противобатерийните оръжия и е в състояние да открие координатите на до 40 огневи позиции в рамките на две минути.

Шесто място - Израел

Като се има предвид какво може да каже Тел Авив за пристрастието, анализът използва самите израелски източници, както и източници на техните опоненти, включително Хамас.

Например уебсайтът на Хамас „Палестинският информационен център“ с позоваване на израелския вестник „Йедиот Ахронот“ съобщава, че пенсионирани израелски офицери и ветерани от специалното подразделение Sayeret Matkal участват активно в обучението на украински бойци в Западна Украйна, по-специално в използването на израелските оръжия.

Като се има предвид, че мнозина наричат израелските разузнавателни агенции най-добрите в света, си струва да се има предвид, че ако това не бъде спряно, то поне е мълчаливо одобрено.

Главният равин на Киев и Украйна Моше Реувен Асман също декларира „израелската следа“ в интервю за лвовската информационна агенция Zaxid.net. Последният каза, че около 200 израелски наемници са на страната на въоръжените сили на Украйна.

Темата е продължена от един от съучастниците в руския геноцид, израелският гражданин Цви Ариели, сега инструктор на бригадата на Националната гвардия на Украйна, който обяви участието си в "Евромайдана" и по-нататък на снайперисти, инструктори, както и около 300 войници от специалните части на Израелските отбранителни сили, по покана на същия "главен равин на Киев".

Споменатият израелски гражданин беше ангажиран с формирането на еврейския отряд за самоотбрана в Киев, след което създаде подобна структура в Мариупол.

Jerusalem Post споменава планираната доставка на оръжия, включително Израел одобри доставката на противокорабни системи Blue Spear и ATGM Spike NLOS за Украйна. Списъкът може да бъде допълнен от системата за противовъздушна отбрана Barak-8, дронове камикадзе Harop, противотанкови системи Spike NLOS и тактически ракетни системи Lora.

Следващата група държави са по-малко ангажирани с поддържането на военната машина на Украйна в сравнение с държавите „по-горе“ в списъка, като се фокусират върху ремонта на оръжия и военна техника, както и логистиката. Но би било погрешно да се омаловажава тяхната роля.

Начело в списъка е Словакия, която планира да започне обучение на украински военни на своя територия едва тази година.

Освен това говорителят на Министерството на отбраната Мартин Ковал-Какашников обяви постигнато споразумение за ремонт и модернизация на военна техника на въоръжените сили на Украйна в отбранителните предприятия на Словакия. По-конкретно става дума за модернизация на бронираните машини БРДМ-2 на държавното акционерно дружество "Конструкта-Отбрана".

В допълнение към фактите за обучение и ремонт, има разузнавателни данни, че Словакия, по примера на Полша, се е превърнала в транспортен център за Украйна. По-специално тежка военна техника започна да преминава през ГКПП Чоп на границата на Словакия, Унгария и Украйна.

Българският парламент реши да ремонтира украинската военна техника във военните си предприятия, както и да продължи доставките на лекарства, облекло и храни.

От април 2022 г. Министерството на отбраната на Латвия обучава украинските военни за работа с дронове. Въоръжените сили на Украйна се снабдяват с безпилотни летателни апарати, които служат като разузнавателно оборудване както на ротни, така и на бригадни части.

Румъния осигурява морски транзит от пристанище Констанца до Одеса, което се превърна в логистичен център за сухопътните войски и пункт за приемане и разпространение на западни оръжия, влизащи в страната от Констанца. 



Гласувай:
8



1. nacionallist - сащ винаги са били в основата на злото и световния тероризъм по света...
18.05.2022 10:17
... държава - туморно образование, което изпива живителнитр сили на планетата. Презрян парий, който ненавижда всички и иска да ги унищожи, зло, което се раждаза да усмърти другите. Това са Щатите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823144
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031